Electribe EMX – 1 Test

 

Electribe EMX – 1 prekaša sorodne modele z izjemnimi zvoki in uporabnostjo. Zvočne parametre je mogoče spreminjati v »real time« ter z gumbi in stikali na sprednji plošči ustvarjati zvoke kot na analognem sintesizerju. Naprava obsega devet bobnarskih delov, pet sintesizerskih ter dele za dinamični poudarek za prej naštete dele. Valve force vezje s kontrolo nivoja signala skozi elektronke omogoča mehkejši zvok.

 

Electribe EMX –1 poganja KORGov novi MMT generator. Sintesizerski oscilator omogoča 16 različnih algoritmov z dodatkom izpopolnjenih, kombiniranih in oblikovanih modelov PCM zvokov. Ostale funkcije vsebujejo:

- CHORD oscilator, s katerim produciramo akorde s pritiskom na eno samo tipko.

- UNISON oscilator, ki razglašuje nastavitve šestih drugih oscilatorjev, pa generira značilni »topli« zvok.

-  Funkcija »WAVE SHAPE« združi dva oscialtorja in tako modulira zvok v kompleksne oblike.

207 bobnarskih in 76 sintesizerskih PCM zvokov je pripravljenih za takojšnjo uporabo

 

Štirje multi-mode resonančni filtri in »drive« parameter dodajo zvoku značilni rezki overdrive.

Nenavadne zvoke pa generiramo s pomočjo BFP+ (pasovnega filtra) ter kombinacijo LFO in EG modulacije.

 

Tovarniške nastavitve vključujejo 192 patternov, posebej primernih za oblikovanje sodobne dance glasbe. V vsak pattern lahko shranimo nastavitev sekvence (max. 128 korakov za vsak del). 256 patternov pa lahko shranimo v interni spomin. S kombiniranjem patternov in premikanjem gumbov je mogoče kreirati 64 skladb.

 

Arpeggiator uporabljamo tako pri igranju v živo, kot tudi pri produkciji glasbe. S pritiskim na Ribbon Controller aktiviramo avtomatično izvajanje izbranih delov skladbe. S premikanjem prsta po kontrolerju spreminjamo tonaliteto za bobnarske dele. Za arpeggiranje na sintesizerskih delih najprej pritisnemo izbrane tipke na klaviaturi, z ribbon controlerjem pa lahko vplivamo na trajanje posameznih tonov. S premikanjem potenciometra lahko sproti oblikujemo dele skladb po želji in to posnamemo v pattern.

 

14 zvočnih in 16 sekvencerskih tipk uporabljamo pri igranju v živo in za produciranje skladb. Za snemanje v živo in snemanje po korakih uporabljamo zvočne tipke za vhodni čas, tonaliteto in trajanje. Sekvencerske tipke uporabljamo pri igranju na 16 stopenjski loop sekvencer (4/4 takt) pri igranju v živo, za izdelavo patternov in produciranje glasbe. Oblikovane loope posnamemo v patterne – posneti je mogoče 24 sekvenc v enem patternu.

 

Model EMX –1 za procesiranje zvoka uporablja tri stereo efekte. Vsak od teh efektov ima 16 možnih oblik. Uporabljamo jih vezane zaporedno, vzporedno ali v kombinaciji.

 

Preko stereo vhodov lahko katerikoli zvok uporabimo kot oscilator in ga obdelamo z vgrajenimi filtri in efekti. Če delamo z vokalom, nam ta vhod služi kot vocoder. Funkcija Auto BPM (beat-per-minute) samodejno zazna tempo vhodnega ritma in ustrezno prilagodi tempo izbranega patterna, kar je lahko zelo dobrodošlo pri spremljanju glasbenih skupin v živo. Funkcija Tap tempo omogoča uravnavanje ritma s pritiskom na funkcijsko tipko.

Tako kot pri vseh sintesizerjih tudi tu obstajajo MIDI povezave, kot so: MMC, MTC, MIDI sync. MIDI povezavo uporabljamo za priključitev MIDI master klaviature. EMX –1 je lahko tudi v funkciji master clock v povezavi z ostalimi instrumenti.

 

Vse nastavitve, patterne in songe si lahko shranimo na SmartMedia kartico.

 

    Test je izvedlo podjetje AudioLogs&prijatelji.

 

 

AudioLogs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Electronic Musical Instruments 1870-1990

 

Napiši svoje mnenje,predlog,vprašanje.

 

 

   

 

 

info@audiologs.com

©Maj2004 AudioLogs